На тържествено събрание в СЮБ за Деня на Конституцията бяха раздадени традиционни отличия за постижения в правото

Заместник-директорът на НСлС и член на УС на КСБ Ясен Тодоров получи почетния знак на Съюза на юристите в България за професионални постижения

Заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) и член на Управителния съвет на Камарата на следователите в България (КСБ) Ясен Тодоров получи почетния знак на Съюза на юристите в България (СЮБ) на специална церемония по случай Деня на Конституцията и юриста – 16 април. Отличието му бе връчено от председателя на СЮБ Владислав Славов за професионални постижения и активно участие в инициативите и дейността на съюза.
Ясен Тодоров е член на Управителния съвет на Камарата на следователите в България – професионална организация за защита на независимостта на следователите и за подпомагане на тяхната професионална квалификация. Той е следовател с дългогодишен стаж, бивш член на Висшия съдебен съвет в периода 2012 г.-2017 г.
Oфициaлни гocти нa cъбитиeтo бяxa Илиянa Йoтoвa – вицeпpeзидeнт нa Pепублика Бългapия, Πaвлинa Πaнoвa – пpeдceдaтeл нa Koнcтитyциoнния cъд, Гaлинa Зaxapoвa – пpeдceдaтeл нa Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд, Гeopги Чoлaĸoв – пpeдceдaтeл нa Bъpxoвния aдминиcтpaтивeн cъд, Kpyм Зapĸoв – служебен миниcтъp нa пpaвocъдиeтo, Бoян Maгдaлинчeв – пpeдcтaвлявaщ Bиcшия cъдeбeн cъвeт, ĸoнcтитyциoнни cъдии, въpxoвни cъдии, юpиcти oт вcичĸи пpaвни пpoфecии и жypнaлиcти.